Gratis webinars voor HVJA leden

De HVJA en de AvdR bieden leden van de HVJA de mogelijkheid om kosteloos de volgende webinars te volgen:

Datum:                15 juni 2020

Tijdstip:               13.00 uur – 14.00 uur en 14.15 uur – 15.15 uur

Onderwerp:       Civiel Jeugdrecht: afstamming, gezag en omgang (inclusief de bijzondere curator)

Spreker:              prof. mr. P. Vlaardingerbroek

EN

Datum:                18 juni 2020

Tijdstip:               10.00 uur – 11.00 uur en 11.15 uur tot 12.15 uur

Onderwerp:       Actualiteiten Jeugdstrafrecht

Spreker:              mr. A. van der Linden

 

De webinars zijn zowel live te bekijken als on demand. Het aanbod om de webinars kosteloos terug te kijken geldt tot en met 31 augustus 2020.

De AvdR biedt leden van de HVJA een korting aan van 50%. De HVJA neemt de andere 50% van de kosten voor haar rekening. De factuur (voor 50% van het normale cursusbedrag) wordt verstuurd aan en voldaan door de HVJA. Voor leden van de HVJA zijn er dus géén kosten verbonden aan het volgen van deze twee webinars. 

Om de webinars te kunnen kijken moet u zich vooraf aanmelden. Dat kunt u nu al doen. Bij aanmelding moet u de volgende kortingscode vermelden: HVJA2020. De factuur (waarin een korting van de AvdR is verwerkt) wordt dan aan de HVJA verstuurd. Wanneer u de kortingscode niet vermeldt, ontvangt u de factuur zelf (zonder korting).

Leden die die al een AvdR-account hebben, hoeven geen nieuw account aan te maken maar kunnen zich met hun bestaande account aanmelden. Collega’s die nog geen account van de AvdR hebben, zullen een AvdR-account moeten aanmaken.

Onderaan deze mail vindt u een beschrijving van de webinars en een link naar de pagina waar u zich kunt inschrijven. Voor vragen over de webinars kunt u contact opnemen met de AvdR (tel.: 020-2201070).

De kortingscode is alleen bedoeld voor leden van de HVJA. Anderen die de kortingscode invullen zullen gewoon een factuur van de AvdR krijgen voor het volledige cursusbedrag. Het is dus niet de bedoeling dat u de kortingscode doorgeeft aan niet-leden.

 

INFO VAN AVDR:

 

Webinars: Civiel Jeugdrecht. Afstamming, gezag en omgang (incl. de bijzondere curator)

Tijdens twee webinars bespreekt prof. mr. P. Vlaardingerbroek de ontwikkelingen in het Civiel jeugdrecht. Afstamming, gezag en omgang (incl. de rol van de bijzondere curator).

15 juni 2020
13.00 - 14.00 uur

Deel 1:

·        Ontwikkelingen in de (concept-)wetgeving op het terrein van het afstammings -, gezags- en omgangsrecht, waarbij wordt ingegaan op recentelijk ingevoerde of  in het parlement in bespreking zijnde wetgeving met het oog op Boek 1 BW. Ook op internetconsultatie verschenen wetgeving komt daarbij aan bod. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de (versterking van de) rechtspositie van minderjarigen, de bijzondere curator en de stappen die de wetgever op dit terrein gaat zetten.

·        Hierna wordt ingegaan op de jurisprudentie inzake het afstammings-, gezags- en – omgangsrecht, waar het met name gaat om de positie van minderjarigen.


15 juni 2020
14.15 - 15.15 uur

Deel 2:

·        In het tweede uur webinar wordt ingegaan op belangrijke uitspraken inzake de rechten en rechtspositie van kinderen en hun ouders op het terrein van het afstammings-, gezags en omgangsrecht. Het jeugdbeschermingsrecht blijft buiten beschouwing en zal in de webinars van november worden besproken.  


2 PO voor € 130,00 excl. btw

Klik hier voor aanmelding!

« terug