Zitting op locatie gesloten Jeugdzorg (mededeling rechtbank)

Mededeling rechtbank Den Haag t.b.v. ‘Aan de Orde’: 

(met het verzoek deze informatie op onze website te plaatsen)

 

MEDEDELING – ZITTING OP LOCATIE GESLOTEN JEUGDZORG

Sinds begin 2013 houden rechters van het team Jeugd en BOPZ van de rechtbank Den Haag tweewekelijks op dinsdagmiddag een zitting in de accommodatie voor gesloten jeugdzorg De Vaart in Sassenheim. Tijdens deze zittingen beslist de rechtbank over (de verlenging van) machtigingen gesloten jeugdzorg van in die instelling geplaatste minderjarigen.

Per oktober 2014 worden deze zittingen wekelijks op de dinsdag gehouden en zijn deze voorts uitgebreid naar de accommodaties voor gesloten jeugdzorg JJC in Den Haag en Schakenbosch in Leidschendam.

Indien een zaak voor behandeling in De Vaart, JJC of Schakenbosch in aanmerking komt, ontvangen alle betrokkenen een oproep voor de zitting in respectievelijk Sassenheim, Den Haag of Leidschendam. Dit geldt voor reguliere (verlengings)verzoeken, maar ook voor piketzaken.

De gang van zaken tijdens de zitting op locatie is gelijk aan de behandeling ter terechtzitting in het Paleis van Justitie, inclusief het dragen van een toga door de rechter, griffier en advocaat.

Voor meer informatie –waaronder de protocollen van de betreffende instellingen en factsheets voor de betrokkenen– verwijst de rechtbank u naar de website van de Haagse Vereniging voor Jeugdrechtadvocaten (www.hvja.nl).

Hieronder vindt u deze protocollen en factsheets:

- JJC: protocol zitting op locatie april 2014;
- JJC: factsheets t.b.v. advocatuur;
- JJC: factsheets t.b.v. ouders;
- JJC: factsheets t.b.v. jongeren;

- Schakenbosch: protocol zitting op locatie september 2014;
- Schakenbosch: factsheets t.b.v. advocaat;
- Schakenbosch: factsheets t.b.v. ouders;
- Schakenbosch: factsheets t.b.v. jongeren

 

« terug